Migren kişinin sağlığını olumsuz olarak etkileyen ve yaygın bir rahatsızlıktır. Migrenin genel nedeni kasların sinirleri sıkıştırmasıdır. Bu durum kişide baş ve boyun ağrısının ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Migren ameliyatı kasların sinirlerde oluşturduğu basıncı ortadan kaldırmayı hedefleyen bir operasyondur. Basıncın ortadan kalkması kişinin migren ataklarını minimuma indirmeyi/bitirmeyi sağlamaktadır.
Migren Ameliyatı Kimlere Uygulanmaktadır?
Migren ameliyatı migren hastalığı olan ve ilaçlar ile migren ağrısından kurtulunamayan, kullanılan migren ilaçlarında yan etki sorunu yaşayan kişilere uygulanabilmektedir.
Migren Ameliyatı Öncesi Süreç
Migren ameliyatı öncesinde kişi 14 gün önce eğer kullanıyorsa sigarayı bırakmalıdır. Kişi ameliyat öncesi birtakım tahliller yaptırarak bir sorun yoksa operasyon tarihi ve süreci belirlenmektedir. Ameliyat öncesi kişiye kullanıyorsa kan sulandırıcı ilaçları bırakması söylenmektedir.
Migren Ameliyatı
Migren ameliyatı genel anestezi altında yapılan bir ameliyattır. Migren ameliyatı küçük kesiler ile ve laparoskopi tekniği ile yapılmaktadır. Kesiler saç arasına ya da göz kapağına açılmaktadır. Bu sayede iyileşme sürecinde rahatsızlık seviyesi minimuma düşürülmektedir. Migren ameliyatında eriyen dikiş kullanılmaktadır.
Migren Ameliyatı Sonrası Süreç
Kişi migren ameliyatından sonra taburcu edilmektedir. Migren ameliyatı sırasında eriyen dikiş kullanıldığından dolayı ameliyat sonrası pansuman süreci olmamaktadır. Kişi migren ameliyatından iki gün sonra duş alabilmektedir.