Gerek sağlık gerekse estetik açıdan ben aldırma düşünüldüğünde en etkili ve acısız yöntemi lazer ile ben aldırma yöntemidir. Kötü huylu olmayan ve deri üstü kendinden kabarık benler lazer ile alınabilir. Lazer ile ben tedavisi minimum yara izini bıraktığı için hem hastalar hem doktorlar tarafından daha çok tercih edilmektedir. Operasyon ve operasyon sonrası süreç diğer yöntemlere kıyasla çok daha basittir. Lazer ile alınamayan benler için cerrahi ben alma yöntemi kullanılır. Cerrahi ben alma yönteminde iz kalır fakat cerrahlar için en önemli etken estetik iz kalmasıdır. Burun benleri için ayrı, dudak benleri için ayrı operasyon teknikleri vardır ve bu durum kalacak izlerin rahatsız edicilik seviyesini de belirlemektedir.
Lazer İle Ben Tedavisi Kimlere Uygulanabilir?
Lazer ile ben tedavisi vücudunda çok fazla sayıda beni bulunan, zamanla ben boyutunda değişme yaşanan, bende kanama veya iltihaplanma yaşayan kişilere uygulanmaktadır.
Lazer İle Ben Tedavisi Öncesi Süreç
Lazer ile ben tedavisi öncesi kişinin cilt tetkikleri yapılarak operasyona uygun olup olmadığı tespit edilmektedir. Lazer ile ben tedavisi öncesinde kişi 14 gün önce eğer kullanıyorsa sigarayı bırakmalıdır. Kişi tedavi öncesi birtakım tahliller yaptırarak bir sorun yoksa tedavi tarihi belirlenmektedir. Tedavi öncesi kişiye kullanıyorsa kan sulandırıcı ilaçları bırakması söylenmektedir.
Lazer İle Ben Tedavisi
Lazer ile ben tedavisi lokal anestezi altında gerçekleştirilen bir operasyondur. Operasyon ortalama 30 dakika sürmektedir. Kişinin hastane ortamında alanında uzman hekimler tarafından tedavi edilmesi gerekmektedir.
Lazer İle Ben Tedavisi Sonrası Süreç
Lazer ile ben tedavisi sonrasında kişi aynı gün günlük yaşantısına dönebilmektedir. İyileşme süreci ortalama 3 gündür. Operasyon sonrası bir müddet (kabuklaşma başlayana kadar) benin alındığı bölge pansumanlı olarak kalır. Sonrasında pansuman çıkarılır ve pembe lekeye dönüşür. Zamanla bu leke de ortadan kaybolur.