Kişi kaş düşüklüğü yaşama sonucu hem estetik hem de sağlık yönünden sıkıntılar çekebilmektedir. Görme alanının daralmasına da yol açabilen kaş düşüklüğü estetik açıdan da kişiyi rahatsız edebilmektedir. Kaş kaldırma operasyonu yapılarak bu sorunların ortadan kaldırılması hedeflenmektedir. Kaş kaldırma operasyonu tek başına yapılabilmekle birlikte göz kapağı kaldırma (blefaroplasti) operasyonu ile kombine gerçekleştirilerek ekstra bir kesi açılması engellenebilmektedir. Kaşın hemen üzerine açılan kesi ile birlikte kaş istenen açı ve ölçüde kaldırılabilmektedir. Matematiksel olarak birebir hesaplanabilen bu yöntemde cerrah uzmanlığı en önemli etkenlerden biridir. Çünkü açılan kesinin minimum düzeyde olması ve olabildiğince operasyon sonrasında iz bırakması engellenmelidir.
Kaş Kaldırma Ameliyatı Kimlere Uygulanmaktadır?
Kişide düşük kaş problemi sonucu huysuz, üzgün veya yorgun bir görünüm, alın bölgesinde derin kırışıklık oluşumu vb. problemler varsa kaş kaldırma ameliyatı tavsiye edilebilmektedir. Ciddi bir sağlık problemi bulunmayan, anestezi ve belirli ilaçlar alerjisi bulunmayan 18 yaşından büyük herkese uygulanabilmektedir.
Kaş Kaldırma Ameliyatı Öncesi Süreç
Kaş kaldırma ameliyatı öncesinde kişi 14 gün önce eğer kullanıyorsa sigarayı bırakmalıdır. Kişi ameliyat öncesi birtakım tahliller yaptırarak bir sorun yoksa operasyon tarihi ve süreci belirlenmektedir. Ameliyat öncesi kişiye kullanıyorsa kan sulandırıcı ilaçları bırakması söylenmektedir.
Kaş Kaldırma Ameliyatı
Kaş kaldırma ameliyatı lokal anestezi altında gerçekleşen bir ameliyattır. Kaş kaldırma ameliyatının hastanede alanında uzman hekim tarafından gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Kaş kaldırma ameliyatı ortalama 2-4 saat sürmektedir.
Kaş Kaldırma Ameliyatı Sonrası Süreç
Kaş kaldırma ameliyatı sonrasında kişi taburcu edilmektedir. Kişide ameliyat sonrası ağrılar oluşabilmekte fakat bu ağrılar ağrı kesici ile kontrol altına alınabilmektedir. Kaş kaldırma ameliyatı sonucu ameliyat bölgesinde oluşan ödemler 2-14 gün içerisinde geçmektedir.